Bruk av Satellittelefon

Når man bruker Satellittelefon så er det viktig å huske at det er ikke er like smidig å ringe med de ulike typer satellittelefoner som det vi er vant til med våre mobiltelefoner idag.

Satellittelefoner gir deg en unik mulighet til kommunikasjon på steder der det ikke finnes andre alternativ, og dette kan i ekstreme tilfeller være livreddende. Det er allikevel viktig å presisere at man aldri kan stole 100% på teknologien. Men de ulike  satellittelefonene vil helt klart øke mulighetene for at ting skal gå bra hvis uhellet ført er ute, og det gir også en ekstra sikkerhet til de der hjemme.

Hvordan bruke satellittelefonen?

Antennen må ha fri sikt mot satellitten, som betyr at den skal helst stå vertikalt mot himmelen. I tillegg må du belage deg på å måtte vente litt, og kanskje flytte litt på deg for å kome i kontakt med satellitt – det beste er så å stå i ro under samtalen, for at signalet ikke skal bli brutt. Dette gjelder alle satellittsystem, men graden varierer selvfølgelig fra system til system.

Hvordan ringe til eller fra satellittelefoner ?

 • Slå 0047 eller +47 foran nr, på samme måte som du er i utlandet, hvis du skal ringe til Norge.
 • For å ringe til andre  satellittelefoner så bruker du telefonens nummer når du skal ringe til den.

Vi anbefaler alle til å prøve ut telefonen, og bli kjent med den, før man legg ut på langtur.

Dekning

Det er viktig å sjekke dekningskartet for satellittsystemene nøye hos leverandør før man kjøper satellittelefon, for å finne nøyaktig dekning i de område som er aktuelle.

Trenger du hjelp til å velge satellittelefon?

Hos oss kan du både kjøpe og leie satellittelefon og tilhørende utstyr. Ta kontakt med en av våre hyggelige rådgivere i dag så skreddersyr vi en løsning for deg!

8 Comments on “Bruk av Satellittelefon”

  1. Hei !
   Beklager men har oversett denne meldingen, men regner med at du har fått svar hos andre. Viss ikke så er det ikke noen begrensning i kor mange samtaler som kan gjennomføres samtidig i Norge. For eksempel Iridium har mange satellitter 66 stykker ,slik at det er god dekning. Men når det gjelder Iridium Extreme PTT så kan man velge antall talegrupper og kva område som ønskes i talegruppen.

 1. Hei,
  Vi vurderer å leie / kjøpe en satellittefon.

  Fint om dere tok kontakt.

  Mvh
  Per Håkon Lund
  97742334

  1. Hei !
   Du kan bruke Ericsson i dag, men det er fortsatt dårlig dekning her til lands. Det har vært problem med å få sim kort til å fungere.
   Mvh. Mari Øien

 2. Hei.
  Karasjok kommune har planer om å anskaffe satelittelefon i forbindelse med å øke beredskapen i kommunen.
  Har dere tips om hvilke type telefoner er bra på markedet og hvilke abonnements type anbefales. Videre om hva man må ha som tilleggsutstyr.

 3. Hey, It’s Mahmud here. Recently your website caught my attention while searching for similar domain names. After entering the website, It seems that your website is brand new or not complete yet. So I thought I should try to contact you by leaving a comment on your website. Because as a Freelancer, I provide WordPress-related services to my clients like:
  .
  1) Website Design & Development
  2) Theme Setup & Customization
  3) Speed Optimization
  4) Website Migration
  6) On-Page SEO Setup
  7) Malware Removal
  8) Landign Page Design
  9) Fix WordPress Errors
  10) WordPress Virtual Assistant
  .
  You can hire me through Upwork Marketplace using Upwork Direct Contact. This is a great way to hire a freelancer, especially one you don’t know. Because It’s safe for both clients and freelancers.
  .
  If you want to know more details, you can contact me via email or WhatsApp. You can also request a Free Consultation Service to find out what kind of improvements are needed for your websites. Thank you for your attention.
  .
  Best regards,
  Mahmud Ghazni
  Web Design & Developer
  WhatsApp: +8801322311024
  Email: mahmud.ghazni@yahoo.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *