Iridium den mest solgte satellittelefonen i Norge.

Iridium er den mest solgte satellittelefonen i Norge. Det er den eneste satellittelefonen som fungerer ved polene. Systemet har 66 lavbane satellitter og fullførte en konstellasjonsoppgradering i begynnelsen av 2019. Da ble alle satellittene erstattet og den bakkeliggende infrastrukturen ble oppgradert. Nærheten til LEO-nettverket er bare 780 kilometer fra Jorden, som betyr pol-til-pol dekning, en kortere overføringsbane, sterkere signaler, lavere ventetid og kortere registreringstid enn med GEO-satellitter. For kunder betyr den enestående dekningen og den store påliteligheten til Iridium-nettverket at de kan stole på at kritiske kommunikasjonslinjer fungerer når de trenger dem mest – hvor som helst.

Abonnement -fast løpende eller kontantkort

For å benytte disse telefonene så må man ha et eget abonnement. Man kan ikke skifte mellom GPS og Satellitt på disse telefonene. Det fins kontantkortløsninger og fast løpende abonnement.

Kontantkortløsningen fungerer slik at når perioden eller ringetiden er brukt opp så blir kortet deaktivert. man kan altså ikke ha kontantkortet aktivt så lenge som ringetiden ikke er oppbrukt, slik som ved kontantkort fra eks. Telenor.

Det er to typer fast løpende abonnement.

Sesonal har bindingstid på 3 mnd. Starter har bindingstid på 1 mnd. så viss man ringer lite og trenger abonnement store deler av året, så er dette det mest lønnsomme.

https://www.iridium.com/

Det er 3 typer satellittelefoner

https://www.norsksatellittelefon.no/butikk/

Iridium 9555 er en kompakt og lett telefon som har vært på markedet lenge. Den har vist seg å være en driftssikker og solid telefon. Den er enkel i bruk og leveres med norsk hurtigmanual. Brukes mye til innendørs faste installasjoner.

Iridium 9575 er en av markedets mest solide telefon med Ip 65 som gjør den mer robust mot støt, støv og vann. Den har innebygd GPS og sos knapp med direkte kontakt til Geos sitt nødsenter. Den innehar også trackingfunksjon. Perfekt for de som vandrer mye alene.

Iridium 9575 PTT, er identisk med 9575, men den har PTT funksjon slik at man kan kommunisere med flere uten å måtte ringe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *